Dry Needling

Dry Needling is het door middel van een speciale techniek, aanprikken met een dunne en gesloten naald van overbelaste en verstijfde spieren die daardoor snel en langdurig kunnen ontspannen. De naald is ongeveer 10 keer zo klein als een injectienaald. Bij Dry Needling worden geen vloeistoffen het lichaam ingespoten en de methode is specifiek gericht op het behandelen van ‘triggerpoints’ in spieren.

Een triggerpoint wordt over het algemeen beschreven als een locale spierverharding, wat naast plaatselijke drukpijn, ook pijn op een andere plek kan veroorzaken. Triggerpoints kunnen leiden tot bewegingsbeperking en krachtsvermindering. Er zijn verschillende oorzaken waarom triggerpoints kunnen ontstaan, zoals een eenmalig verkeerde beweging, een ongeval, het langdurig in een verkeerde of dezelfde houding zitten of werken, en zelfs mentale overbelasting.

Het oppervlakkig inbrengen van de naald voelt u vaak niet. Tijdens het prikken kunt u een diep, dof of zeurend gevoel ervaren. Als het juiste triggerpoint in de diepte aangeprikt wordt, kan de spier zich lokaal aanspannen. Deze aanspanning kan soms gepaard gaan met een licht krampgevoel. De behandeling is dus niet geheel pijnvrij. Hierna ontspant de spier zich weer en kunt u meestal wat vrijer bewegen. Het behandelde gedeelte kan na behandeling vermoeid en/of stijf aanvoelen, maar dat is meestal van korte duur.

Contactpersoon

Neem voor meer informatie contact op met één van de volgende specialisten:

Kijk voor meer informatie op dryneedling.nl